Over Constamed

Snel antwoord van de zorgverlener op Constamed.

Constamed is hét online en mobiele platform dat zich richt op minder urgente medische vragen van patiënten- juist die klachten waarvoor het niet nodig zou moeten zijn voor patiënten om naar de praktijk te komen. Het platform is zowel online als mobiel via de app op dit moment gratis beschikbaar. Tegelijkertijd is het platform voor huisartsen een ideale manier om efficiënter te kunnen werken en sneller met patiënten te communiceren.

Initiatiefnemers

Constamed is ontstaan door een particulier initiatief van mensen met jarenlange ervaring in de revalidatiezorg. Door deze ervaring zagen zij dat er een groeiende behoefte ontstond aan een snelle en veilige communicatie tussen de zorgverlener en de patiënt. Door met veel mensen te praten en na te denken over technische mogelijkheden, is Constamed het platform geworden dat het nu is met een voortdurende behoefte haar dienstverlening te verbeteren.

Hoe werkt Constamed

Patiënten kunnen zowel online als mobiel vragen stellen via laptop, desktop, tablet en smartphone. Om de klacht te verduidelijken, is er de mogelijkheid om foto’s toe te voegen. Elk antwoord komt altijd van een erkend en geregistreerd zorgverlener. De zorgverleners staan met naam en foto op Constamed, dus alle patiënten weten precies of hun eigen zorgverlener actief is op het platform. Meer informatie over hoe het platform werkt, leest u hier.

Aanmelden patiënten

Wie een vraag stelt via Constamed, moet zich eerst aanmelden. Dit is noodzakelijk voor de beveiliging van persoonsgegevens en omdat de zorgverlener de gegevens mogelijk nodig heeft voor de zorgverzekeraar. De beveiliging is optimaal en zorgt er onder andere voor dat de gestelde vraag versleuteld wordt verstuurd en uitsluitend zichtbaar is voor de zorgverlener die de vraag beantwoordt.

Positieve reacties zorgverleners

De eerste reacties van zorgverleners zijn positief. Zij zien het als een aanvulling op de bestaande zorg en een extra service voor patiënten. Zorgverleners geven aan dat een deel van de mensen in de wachtkamer daar niet noodzakelijk hoeft te zitten. “Die hadden dus met een minder urgente vraag via Constamed geholpen kunnen worden.”

Tips of suggesties ter verbetering

Constamed wil zichzelf continu ontwikkelen en verbeteren. U kunt ons daarbij helpen. Geef uw tips en suggesties door via:
info@constamed.nlVia deze contactgegevens kunt u niet in contact komen met huisartsen of medisch deskundigen.

Wilt u zich aanmelden als zorgverlener? Registreer u hier.

Voor een betere ervaring en alle functies op Constamed is JavaScript een vereiste. JavaScript is nu uitgeschakeld in uw browser