Over de zorgverlener via Constamed

1. Ik ben een zorgverlener en wil mij graag aansluiten via Constamed, hoe kan ik me aanmelden?

Voor zorgverleners is er een speciale website gemaakt, waar u meer informatie kunt terugvinden. Klik hier om direct naar de website voor zorgverleners te gaan.

2. Kan mijn eigen zorgverlener zich ook aansluiten via Constamed?

Ja, u kunt uw eigen zorgverlener benaderen om zich aan te melden via Constamed.

3. Welke zorgverleners doen mee aan Constamed?

U kunt op deze pagina direct zien welke zorgverleners uw medische vragen kunnen behandelen. Dit zijn allemaal erkende en geregistreerde zorgverleners.

4. Mag de zorgverlener mij via Constamed recepten voorschrijven?

De zorgverlener mag alleen een recept voorschrijven wanneer u, voor de klacht waar u een vraag over heeft gesteld, al eens eerder gezien bent door de betreffende zorgverlener en het recept eerder voorgeschreven heeft gekregen. De zorgverlener schrijft het recept uit via zijn of haar zorgsysteem. Via Constamed kan de huisarts u op de hoogte brengen van het voorgeschreven recept. Het is ook mogelijk dat de zorgverlener u, bij twijfel, alsnog uitnodigt op de praktijk.

5. Mag de zorgvelener mij via Constamed doorverwijzen naar het ziekenhuis?

Nee, zorgverleners mogen u alleen doorverwijzen naar het ziekenhuis nadat ze u daadwerkelijk op de praktijk hebben gezien. Dit gebeurt niet via Constamed.

6. Ik wil graag een vraag stellen aan mijn eigen zorgverlener. Mijn zorgverlener staat er niet bij, wat nu?

Als de zorgverlener nog niet vermeld staat op de website, is uw zorgverlener nog niet aangesloten via Constamed. U kunt uw eigen zorgverlener hierover benaderen om zich aan te melden via Constamed zodat u uw vraag kunt stellen aan uw eigen vertrouwde zorgverlener. U kunt uw vraag niet meer door een willekeurige zorgverlener laten beantwoorden.

Voor een betere ervaring en alle functies op Constamed is JavaScript een vereiste. JavaScript is nu uitgeschakeld in uw browser